Vi nordmenn elsker å sykle, og noen ganger blir interessen så stor at vi velger å melde oss inn i en sykkelklubb. I en sykkelklubb kan du dele interessen din med andre, noe som er både morsomt og lærerikt. En sykkelklubb består av flere mennesker som brenner for det å sykle. Sammen kan medlemmene reise på sykkelturer sammen, arrangere sykkelskoler, spre syklingens glade budskap og mye mer. Alle medlemmer betaler normalt sett et medlemskontingent, som går til å drifte klubben, arrangementer, konkurranser og lignende. Sykkelklubben har gjerne en sponsor, for eksempel et sykkelmerke eller en sykkelbutikk, der medlemmer kan handle billigere.

Noen kjente sykkelklubber du bør kjenne til

Dersom du brenner for sykkelsport, er det greit å vite litt om hvilke sykkelklubber som finnes her i Norge. I omtrent alle fylker og kommuner finner du sykkelklubber, der de lokale samles for å sykle sammen jevnlig. En av sykkelklubbene du kan lese mer om på denne siden, er CK Elverum. Andre kjente sykkelklubber i Norge er Biri IL, Brøttum IL Sykkel, Glåmdal SK, Engerdal SK, Kvam IL Sykkel, Lillehammer Cykleklubb, Ottesdal IL, Vind IL, CK Victoria, Gauldal SK, IL Sverre Sykkel, NTNUI, Ranheim IL, Bardu Idrettslag og Polarstjernen IL. Dette er bare en brøkdel av alle sykkelklubbene i Norge!

Hva går medlemskontingenten til?

Du må som sagt betale medlemskontingent for å være med i en sykkelklubb. Hva denne avgiften går til kan selvfølgelig variere mye fra sykkelklubb til sykkelklubb, men felles for de fleste er det at pengene går til administrativ drift av klubben, fiksing av løyper, utsending av informasjon til medlemmer (f.eks. porto), reklame og lignende. Heldigvis får du ofte også noe igjen for å være medlem. Den kanskje største medlemsfordelen er at du ofte kan få medlemsrabatt dersom du handler på sykkelbutikken klubben gjerne sponses av. Dette er fordi klubben din reklamerer for butikken, noe som genererer inntekter til den.

Vil du bli med i en sykkelklubb?

Det er selvfølgelig ingen nødvendighet å være medlem i en sykkelklubb bare fordi du liker å sykle. Men dersom du savner å være del av en sosial gruppe der alle har felles interesse – her sykling – og samtidig synes det er greit med arrangerte sykkelturer (da får du et lite spark bak og tar sykkelen fatt), er en sykkelklubb midt i blinken. Ofte kan det være lett for at sykkelturen du hadde planlagt blir utsatt, men er du del av en klubb føler du deg gjerne mer forpliktet til å møte opp. Og det er jo bare positivt! Les mer om fordeler ved å sykle på siden vår.

Andre sykkelklubber i Norge

Vi har allerede nevnt noen av sykkelklubbene som finnes i Norge. Det er imidlertid enda flere alternativer der ute, og her er noen av dem! Du finner sykkelklubber på småsteder, som for eksempel Bagn IL Sykkel, Brumunddal SK, CK Toten-Tråkk, CK ValdresEkspressen, Hadeland CK, Gulsjøen CK, Kloppa Offroadklubb, Hafjell Freeride Klubb, Land CK, Matrand IL, Næroset IL Sykkel, Savalen SK, Stor-Elvdal SK, Brønnøy SK, Hessdalen IL Sykkelgruppe og Oppdal SK. Litt større klubber som kan nevnes er Ålesund OCK, Bodø Freeride Team, Harstad CK, Narvik CK, Grimstad CK, Klepp BMX, Vennesla OCK og CK Oslofjord. Valgmulighetene er nesten uendelige!

Oppsummering

I Norge finnes det vanvittig mange sykkelklubber, noe som betyr at det er enkelt å bli medlem i en sykkelklubb – selv om du ikke bor i en storby. Selv de minste tettstedene i Norge har ofte en egen sykkelklubb. I disse klubbene kan medlemmene dele på sin store lidenskap, nemlig sykkelsport. Dette er både sosialt og sunt, og sammen kan dere delta på arrangerte sykkelturer, konkurranser og andre arrangementer. Kom deg opp av sofaen og bli med i en av de mange norske sykkelklubbene som finnes i vårt langstrakte land! Kanskje du til og med får noen gode rabatter?