Elverum har mange fine og varierte sykkelruter du kan velge mellom. Enten du skal begi deg ut på en hyggelig familietur eller du er på jakt etter trening med bakker og mange utfordringer, så er det mye å velge mellom i Elverum. Elverum kan by på både høydemeter, høye og bratte stigninger, flott natur og fine opplevelser.

Stopp ved et av de mange fine badestedene, spis nistemat i flotte skogholt og nyt naturen. Du kan fint velge en sykkeltur som stort sett har flate veier eller du kan velge en tur med bratte bakker for å få opp pulsen.

Langtur

Skal du ut på en langtur kan du velge Kynndalsturen som er en nydelig runde på 73 km. Den fine sykkelstien tar deg langs flere innsjøer der du kan ta et bad eller stoppe for en fredelig stund. Turen har en stigning på 750 høydemeter og høyeste punkt er 400 meter over havet. Mye motbakker gjør dette til en god treningsøkt også. Ryssjørunden på 67 km er også et godt valg hvis du vil ha en lang tur på sykkel. Her vil du befinne deg 500 meter over havet ved høyeste punkt. Begge rundene starter og avsluttes i Elverum.

Bli kjent med Elverum

Dersom du ikke er så kjent i Elverum kan du for eksempel begynne med å sykle Fantasirunden. Denne fine sykkelturen gjør deg kjent med noen av de flotte severdighetene og bortgjemte perler som finnes i Elverum. Sykkelturen starter i sentrum og tar deg langs vakre Glomma. Videre vil du se Heradsbygd, Skogsmuseet, Skjefstadfossen, flere minnesteiner og nydelige badevann. Ta en velfortjent pause ved Melåsberget. Her finnes en koselig rasteplass der du kan se vassdraget Jømna. Selve runden er på 33 km og en fin tur uten særlige utfordrende bakker eller stigninger. Runden tar deg tilbake i sentrum av Elverum.

Kortere turer

Ønsker du en litt kortere sykkeltur kan du ta en kikk på Stavåsrunden. Stavåsrunden er i utgangspunktet 11 km på det korteste. Ønsker du å sykle litt mer kan runden forlenges til både 19 km og 29 km ved å ta andre veier. Det er godt merket i alle kryss, så du kan bestemme deg underveis. Stavåsrunden er en fin runde i skogen rundt Glomma og Hernes. Dette er en lettsyklet runde med noen bakker. Stort sett skogstier, perfekt for sykling. Ruten svinger innom vakre Stavåsdammen der det er en badeplass, rasteplass med muligheter for grilling og bruk av utedo.

Trening

Skal du få opp pulsen litt er det flere runder som byr på litt mer utfordring i Elverum. Agåssløyfa er en 51 km lang runde som byr på koselig terreng og en del lange bakker og kupert terreng. Runden startet langs Glomma et stykke før den tar deg videre opp mot åsene i øst. Du ender tilbake i Elverum etter runden er fullført. Langs veien vil du sykle forbi Melåsberget, Sybakkgrenda og Relvelberget Seter. Den største stigningen på 200 meter brer seg over en 5 kilometers strekning. Høyeste punkt på Agåssløyfa er 430 meter over havet. God trening er også en liknende runde som heter Skavhaugen (33 km).

Nasjonal sykkelrute gjennom Elverum

Er du ute etter en skikkelig langtur kan Nasjonal sykkelrute nr. 9 anbefales. Dette er den såkalte «Villmarksruta» og er på 825 km. Ruten går gjennom Elverum, men begynner i Halden i Østfold og avsluttes i Trondheim i Sør-Trøndelag, med besøk innom Akershus, Kongsvinger og Trysil. Mer informasjon om de tøffe nasjonale sykkelrutene finner du på www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/syklist. Elverum er fullstappet med fine naturopplevelser og byr på mange variasjoner i sykkelruter, turstier, rasteplasser og koselige badevann. På veien kan du alltid se et rikt dyreliv og mange mennesker som tar naturen i bruk. Kos deg med naturen og ta sykkelen fatt!