Sykling er en mosjonsform som passer de aller fleste, både gamle og unge, utrente og veltrente. Det er lett å komme i gang, i alle fall så sant du har lært å sykle, og når du først har lært det, glemmer du det aldri igjen. Sykling er lett å gjennomføre i hverdagen, og du kan starte på det nivået du befinner deg på. Hvis du er helt utrent, har leddproblemer eller andre ting som bremser deg, er dette en treningsform som passer helt utmerket. Sykling belaster mindre enn mange andre treningsformer, for eksempel jogging, som for mange er mye mer krevende.

Gratis mosjon ute i naturen

Du trenger selvfølgelig en sykkel, men den behøver ikke å være av topp kvalitet for at du skal ha nytte av den. Kjøp deg en sykkel som passer ditt behov og budsjett, og gjerne en brukt sykkel – den vil gjøre akkurat den samme nytten som en ny og flott modell. Det viktigste er at bremser, lys og kattøye samt dekk og dekkslanger er i god stand, for det har med sikkerhet å gjøre. Så er du klar for å komme deg ut i nærmiljøet og nyte frisk luft, mosjon og mange inntrykk. Det er helt gratis og sunt for folk i alle aldre.

Gammel eller ung – sykling er god mosjon

Er du pensjonist eller begynner å bli eldre, er sykling trening som holder deg aktiv og bevegelig. Det er en enkel måte å komme seg ut på, og du holder blodsirkulasjonen i gang og hjertet i form. Hvis du synes det er vanskelig å dra ut på sykkeltur, kan du velge en ergometersykkel dersom du synes det er lettere. Noen kommuner tilbyr også sykkelturer for eldre, og da får du det sosiale med på kjøpet. Befinner du deg i den yngre aldersgruppen av befolkningen, er sykling god hverdagsmosjon og en super transportform til og fra skole, jobb eller trening. Det er gratis og sunt uansett hvor gammel du er.

Opplev mer av nærmiljøet fra sykkelsetet

Sykkelturer rundt i nærmiljøet er også en spennende måte å bli kjent med stedet du bor på. Ofte er det lett å ta bilen eller bussen hvis du har bodd et sted i lang tid, men har du tenkt på at en sykkeltur kan by på spennende opplevelser på ditt eget hjemsted? Har du barn, er det supert å bruke sykkelen på søndagsturen, til stranda, til barnehagen eller skolen. Det gir sunne vaner og gjør at barna blir vant til å bevege seg i tidlig alder. Sykling gir en frihetsfølelse og er en utmerket måte å oppleve naturen og omgivelsene på. Og det koster heller ingenting!

Mange mulige sykkelruter og turmuligheter

Enten du bor i byen, ved sjøen eller i innlandet, er sykling en fin måte å dra på tur på. Søk på nettet for å finne fine sykkelruter der du bor, eller besøk nærmeste turistkontor for å få tips om ruter og sykkelturer i nærmiljøet. Du velger helt selv hvor langt og fort du vil sykle, og du kan tilpasse turen etter hvem som er med. Barna i familien vil helt sikkert sette pris på opplevelsen, og når de er store nok, kan de sykle på egen sykkel. Sykling er en turmulighet som kan gi mange gode opplevelser. Hvorfor ikke kombinere turen med en rastepause med litt god turmat?

Få helsegevinster med på kjøpet

Sykling er bra for små og store, gamle og unge. Det er mange grunner til å ta sykkelen fatt, både som transportmiddel i hverdagen og som trening eller rekreasjon på fritiden. Siden sykling er lett og lite belastende på kroppen, passer det for alle, enten du er utrent, litt trent eller i ekstremt god form. Det beste med sykling er kanskje at det har så mange gode helseeffekter, både fysisk og psykisk. Du beveger deg, får fart på blodsirkulasjonen, får nye inntrykk og fine opplevelser. Sykler du ofte nok, blir du i stadig bedre form. Sykling er rett og slett godt for folkehelsen!