Markedet for sykler blir stadig større, men noen sykkelmerker skiller seg ut som ekstra populære. Hvilken type sykkel som egner seg best for ditt bruk er noe du må vurdere ut fra hva slags syklist du er. Kanskje du er ivrig sportssykler og sykler Trondheim–Oslo en gang i året? Eller kanskje du sykler til jobben for å holde deg i form? Noen er tursyklister og liker å sykle på lange oppdagelsesturer med stor oppakning, mens andre foretrekker det siste og nyeste på markedet, nemlig elsykler. Her kan du lese mer om disse ulike kategoriene og kanskje finne en sykkel som passer for deg.

Tursyklisten

Tursyklisten trenger en sykkel som er robust, lett å sykle på og tilpasset bruk av sykkelvogn med plass til barn eller bagasje. Et populært valg for sykkelturisten er sykkelmerket Kona, som er en lett sykkel som gir mulighet for å variere sittestilling. Den er stabil og føles trygg på veien selv om den er lastet med en del bagasje, som du trolig vil ha med deg hvis du skal dra ut på langtur. Cube er en annen touring-sykkelvariant som kan anbefales for langturer. Sykkelen er utformet for å være lett, men samtidig solid og enkel å vedlikeholde underveis. Uansett valg får du mye tursykkel for pengene.

Landeveissyklisten

Hvis du er aktiv sportssyklist eller landeveissyklist, vil du ha mye å velge mellom, og du vet kanskje akkurat hva du er ute etter i en sykkel. Du selv må tenke gjennom hvilken sittestilling du foretrekker, da dette kan variere fra merke til merke. Om du vil ha en rimeligere sykkel, kan du ofte velge en sykkel med aluminiumsramme, mens en karbonramme ofte er litt fordyrende. Basso Astra er et merke som er både populært og forholdsvis gunstig i pris, hvis du ikke vil helt opp i det øverste prissjiktet. Vil du ha det beste? Da kan du ta en titt på Trek Madone, som virkelig holder til mål!

Mosjonssyklisten – året rundt!

Hvis du er blant dem som tar deg en sykkeltur for å holde formen i hverdagen, trenger du en god sykkel som tåler daglig bruk. Kanskje bør den også tåle noen fortauskanter i bymiljøer hvis du sykler til og fra jobben? Om sommeren er en hybridsykkel best, og du bør velge en sykkel med gode skivebremser. Merida har i mange år vært en populær sykkelmodell som finnes til både kvinner og menn. Om vinteren vil du trenge en mer robust sykkel som tåler snø og glatt føre. Da kan en terrengsykkel som for eksempel Cube eller Serious være gode alternativer. Husk også piggdekk for vinterunderlag!

Elsyklisten

Elsykler har blitt utrolig populære de siste årene. Elsykler kan faktisk utmerket godt brukes også i vinterhalvåret, og du blir definitivt i bedre form på en elsykkel sammenlignet med om du tar bilen eller bussen. Du kan få elsykler som egner seg supert i terrenget, som for eksempel Momas Jason. Eller du kan velge en mer byvennlig elsykkelmodell, som for eksempel Ortler. Prisforskjellene kan være ganske store mellom de ulike typene elsykler, men så varer de også i mange år og vil gi deg mange fine turer i by og terreng – alt etter hvilken type elsykkel du går for.

Velg etter smak og behag

Når du skal kjøpe ny sykkel er det viktigste at du har tenkt nøye gjennom ditt bruk og hva som er dine behov. Så kan du spore deg mer inn på hvilken type sykkel du vil kjøpe. De største sportsbutikkene har mange forskjellige populære merker, men er du ute etter noe helt spesielt, bør du rådføre deg med en av butikkene som har spesialisert seg på sykler. Der vil du få gode råd om hva som vil lønne seg for deg, om du skal velge en populær modell, eller om du skal gå for de helt spesielle segmentene. God sykkeltur – og husk å ta på deg sykkelhjelm!